Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013
Ο οβολός των καταναλωτών της ΔΕΗ κλείνει τη μαύρη τρύπα του ειδικού λογαριασμού για τη χρηματοδότηση
των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Μέσα σε ένα μόνο μήνα το έλλειμμα του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μειώθηκε κατά 54,32 εκατ. ευρώ χάρη στον υπερδιπλασιασμό του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισαν για τους οικιακούς καταναλωτές η κυβέρνηση και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Έτσι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουλίου στα 459 εκατ. ευρώ από τα 512,49 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου το σωρευτικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 444,87 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 172 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις πριν από τον υπερδιπλασιασμό του ΕΤΜΕΑΡ. Αντίστοιχα, τον Δεκέμβριο του 2014 το έλλειμμα αναμένεται ότι θα φτάνει τα 661,50 εκατ. από 1,1157 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξης των 495,63 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, η αύξηση του ειδικού τέλους ΑΠΕ στα 20,80 ευρώ ανά χίλιες κιλοβατώρες για τους οικιακούς καταναλωτές αναμένεται να αποφέρει κάθε χρόνο συνολικά έσοδα 830 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΛΑΓΗΕ έναντι 335 εκατ. ευρώ το 2012.
Παρότι οι αυξήσεις στο «πράσινο» χαράτσι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι επιχειρηματίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πιέζουν την κυβέρνηση να μη μειώσει άλλο τις εγγυημένες τιμές, αλλά να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα τέλη, ώστε να βρει χρήματα για να μηδενιστεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αιολικής ενέργειας (ΕΛΕΑΤΕΝ) πρότειναν χθες είτε να μπει ένα πρόσθετο τέλος 4 ευρώ ανά χίλιες κιλοβατώρες, που θα βαρύνει τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των τιμολογίων ρεύματος, είτε να φορτωθεί ο προϋπολογισμός τα χρέη της αγοράς ώστε να τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
(Εφημερίδα των Συντακτών, 6/8/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου