Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013
Περίπου 400-500 επιπλέον άτομα προσωπικό χρειάζεται η ΔΕΗ και απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γ.
Στουρνάρα ζητώντας ισάριθμες προσλήψεις. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην Επιχείρηση, μαζί με όσους εργάζονται στον τομέα της διανομής και τις θυγατρικές εταιρείες, έχει πέσει κάτω από τα 20.000 άτομα, όταν περίπου πριν από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στον όμιλο έφθαναν σχεδόν τα 30.000 άτομα.
Ταυτόχρονα όμως η υποστελέχωση της ΔΕΗ σε κρίσιμα τμήματα είναι η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών, για τις επερχόμενες μεταθέσεις, οι οποίες θα σπάσουν μια πολύχρονη παράδοση, να μη γίνονται μετακινήσεις στην Επιχείρηση.
Πράγματι, η ΔΕΗ ετοιμάζει μεταθέσεις έχοντας ολοκληρώσει σχετικό κανονισμό μεταθέσεων, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση για ενημέρωση οι εργαζόμενοι.
Οι μεταθέσεις μέσω του νέου κανονισμού συμφωνήθηκε ότι μπορεί να γίνουν στην τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το 2012 και ισχύει σήμερα. Μέχρι τώρα οι μεταθέσεις στη ΔΕΗ γίνονταν μόνο με το καθεστώς της αμοιβαιότητας, λένε πηγές της Επιχείρησης. Αν δηλαδή δύο εργαζόμενοι συμφωνούσαν από κοινού να αλλάξουν θέσεις.
Πλέον όμως θα μπορούν να γίνονται μεταθέσεις με καθεστώς μοριοδότησης και εφόσον δημοσιοποιηθούν οι ανάγκες για κάθε θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει ανάγκες σε προσωπικό στα εργοστάσια παραγωγής ειδικά στα νησιά, στα τμήματα εμπορίας για την εξυπηρέτηση πελατών και σε άλλους τομείς αιχμής.
Άλλες πηγές της διοίκησης δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τι απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στο αίτημα για προσλήψεις στη ΔΕΗ, ενώ είναι γνωστή η πάγια θέση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για προσλήψεις που έχει ανάγκη η Επιχείρηση και η κοινωνία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ανεργία έχει επισήμως γιγαντωθεί και καταγράφεται στο 27%. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η ΔΕΗ έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, που δεν καλύπτονται με τις μεταθέσεις, και ζητούν προσλήψεις.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΔΕΗ πριν από 20 χρόνια είχε περίπου 36.700 εργαζομένους και το προσωπικό μειώθηκε κατά 45% μέχρι σήμερα. Πριν από δύο χρόνια το προσωπικό της ΔΕΗ ήταν πάνω από 21.000 άτομα, ενώ τώρα υπολογίζεται ότι έπεσε κάτω από τα 20.000 άτομα συνολικά.
Η καθυστέρηση υπογραφής εποχικών συμβάσεων οκταμήνου λόγω εμποδίων από το ΑΣΕΠ έχει επιδεινώσει το πρόβλημα αυτή την περίοδο.
(Ελευθεροτυπία, 7/8/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου