Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2013
Ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι που ζητά από τον παίκτη να σχεδιάσει ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα για την πόλη ανέπτυξε η Siemens Energy.
Το παιχνίδι προσομοίωσης ονομάζεται Power Matrix και βοηθά τον παίκτη να κατανοήσει τους μηχανισμούς και τους κανόνες της αγοράς ενέργειας, μαθαίνοντας παράλληλα πώς να συνδυάζει διαφορετικές πηγές ενέργειας, καθώς και διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών δικτύων.
Το Power Matrix δεν απευθύνεται σε επιστήμονες ή άτομα που έχουν εμπειρία στα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ενέργεια.
Ο παίκτης έχει τον ρόλο του διαχειριστή ενέργειας σε μια αγροτική περιοχή και πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη τη πόλης δημιουργώντας ένα έξυπνο ενεργειακό μείγμα και εξασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας.
Στις πιθανές πηγές ενέργειας συγκαταλέγονται οι συμβατικές αλλά και οι ανανεώσιμες τεχνολογίες, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.
Όσο καλύτερο είναι το ενεργειακό μείγμα που προκύπτει από τον συνδυασμό των πηγών, τόσο γρηγορότερα αναπτύσσεται η πόλη.
Ο παίκτης μπορεί επίσης να κερδίσει πόντους μπόνους επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, ωστόσο πάντα πρέπει να ελέγχει τα αποθέματα στα ταμεία του έτσι ώστε να διασφαλίσει τη βιώσιμη και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.
Το διαδικτυακό παιχνίδι βασίζεται σε μια εξιδανικευμένη και απλοποιημένη πραγματικότητα, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς από τον κλάδο των παιχνιδιών, της εταιρικής στρατηγικής και της μηχανικής.
Το παιχνίδι περιγράφει τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ενώ δίνει συμβουλές για την οικονομία της ενέργειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό που ο χρήστης καλείται να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού και άλλα εμπόδια στην παραγωγή των ΑΠΕ.
econews
Δείτε εδώ το σχετικό video

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου