Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Για μία εβδομάδα τουλάχιστον, μετατίθενται χρονικά οι οριστικές αποφάσεις για τις αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, με το κείμενο που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή για τα ΑΔΙ και τα cost recovery, να έχει ήδη παραδοθεί στην τρόικα.
Χθες μάλιστα ο υφυπουργός ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου, παρέδωσε στους δανειστές το τελικό χρονοδιάγραμμα των αλλαγών συνολικά για τον ηλεκτρισμό, ενώ ειδικά για τις αλλαγές στους  μηχανισμούς της χονδρικής, φαίνεται ότι το πράσινο φώς και η έγκριση της τρόικας αποτελούν «προαπαιτούμενο».
Τις τελευταίες ημέρες πάντως και ενώ την περασμένη εβδομάδα υπήρξε – έστω και πρόσκαιρα – απότομη άνοδος του … «θερμόμετρου», φαίνεται ότι τελικά επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια καλύτερη προσέγγιση από όλες τις πλευρές.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο μηχανισμός του cost recovery οδηγείται σε μηδενισμό περιθωρίου, από περιθώριο 10% που ίσχυε ενώ ταυτόχρονα οι αλλαγές στα ΑΔΙ αφήνουν τις αποζημιώσεις που έπαιρνε η ΔΕΗ αλώβητες. Επίσης αυξάνονται (έως και διπλασιάζονται αναφέρουν κάποιες πληροφορίες) τα ΑΔΙ για τις ευέλικτες μονάδες του συστήματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η απώλεια από τα ΑΔΙ.
Το όφελος που θα προκύψει για τη ΔΕΗ υπολογίζεται περίπου στα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που εξοικονομείται από την αγορά φυσικού αερίου συν τον περιορισμό του περιθωρίου των ηλεκτροπαραγωγών. Εκτιμάται ότι η απώλεια αυτή είναι οριακά «διαχειρίσιμη» από την πλευρά των ιδιωτών.
Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή να υπάρξει η κατάλληλη προσέγγιση και ο διάλογος με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προτού ληφθούν οι αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου