Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Ιουνίου 15, 2013
Η κυβέρνηση δέχτηκε πολλά πυρά για την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ εν μια νυκτί, όμως η αλήθεια είναι ότι η κίνηση αυτή την εξυπηρετεί σε έναν άλλο πολύ συγκεκριμένο τομέα, φαινομενικά άσχετο με το θέμα:Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ενώ λοιπόν ο ΛΑΓΗΕ έχει ζητήσει μια γενναία αύξηση στο τέλος ΑΠΕ ώστε να ισοσκελιστεί φέτος το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού, η απώλεια της ΕΡΤ και η απομάκρυνση και μετέπειτα μείωση του ανταποδοτικού τέλους ΕΡΤ στους λογαριασμούς θα δώσουν μια ανάσα στους καταναλωτές, έστω και μικρή.
Με βάση τα όσα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, σε πρώτη φάση θα εξαφανιστεί το ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για μερικούς μήνες μέχρι να λειτουργήσει τελικά η διάδοχη ΝΕΡΙΤ. Ακόμα και τότε όμως, το ανταποδοτικό τέλος υποτίθεται ότι θα είναι χαμηλότερο από ότι προηγουμένως, καθώς η νέα εταιρεία θα χαρακτηρίζεται από χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με την «παλιά» ΕΡΤ. Αυτό λοιπόν θα μειώσει σε ένα μικρό βαθμό τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο εύκολη για την κυβέρνηση η αύξηση του τέλους ΑΠΕ.
Θυμίζουμε ότι ο ΛΑΓΗΕ έχει τονίσει ότι για να ισοσκελιστεί το έλλειμμα, θα πρέπει να αυξηθεί το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) κατά 15 ευρώ, στα 24,3ευρώ ανά μεγαβατώρα, από την 1η Ιουλίου του 2013 μέχρι τα τέλη του 2014.
Βεβαίως, δεν είναι γνωστό ακόμα αν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την αύξηση που προτείνει ο ΛΑΓΗΕ σε όλη της την έκταση, άρα δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα των δύο αυτών ενεργειών για τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι καταναλωτές. Όμως, το σίγουρο είναι ότι το μειωμένο τέλος ΕΡΤ διευκολύνει σημαντικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ότι αφορά το έλλειμμα των ΑΠΕ. Επίσης, είναι άγνωστο αν η κυβέρνηση συνυπολόγισε το συγκεκριμένο θέμα στην απόφασή της να κλείσει τώρα την ΕΡΤ, αλλά όλα δείχνουν ότι ήταν και αυτός ένας παράγοντας που βάρυνε υπέρ της λήψης της τελικής απόφασης στη δεδομένη χρονική συγκυρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου