Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2013
Μετά την έκδοση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 832/9.4.2013) του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες που συνέταξε η ΡΑΕ, η Αρχή ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη δραστηριότητα της Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, με την έκδοση του νέου τροποποιημένου Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου (Απόφαση ΡΑΕ 182/2013).
Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε από τη ΡΑΕ αναγκαία και επιτακτική, καθώς, όπως αναδείχθηκε από τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη από το Διαχειριστή του Δικτύου πρακτική στα ζητήματα της αλλαγής/παύσης εκπροσώπησης, καθώς και των εντολών απενεργοποίησης και επανενεργοποίησης μετρητών φορτίου, δημιουργήθηκαν δυσλειτουργίες και αστοχίες, ιδίως σε ό,τι αφορά την αλλαγή εκπροσώπησης Πελάτη. Ειδικότερα, κρίθηκε ότι στα ζητήματα της αλλαγής/παύσης εκπροσώπησης, καθώς και των εντολών απενεργοποίησης και επανενεργοποίησης μετρητών φορτίου, οι σχετικές ρυθμίσεις του Εγχειριδίου χρήζουν βελτίωσης και συμπλήρωσης, προκειμένου να εξαλειφθούν, κατά το δυνατόν, οι ως άνω δυσλειτουργίες και να αποφευχθούν τα σημαντικά προβλήματα που αυτές δημιουργούν στους προμηθευτές, αλλά και στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εν λόγω δυσλειτουργίες εκπηγάζουν κυρίως από δομικές αδυναμίες του Εγχειριδίου ως προς το ζήτημα της αλλαγής εκπροσώπησης Πελάτη, τις οποίες η παρούσα τροποποίηση στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά. Ειδικότερα, με την απόφαση της ΡΑΕ:
α) Τροποποιούνται τα άρθρα 9 και 10 του Εγχειριδίου σχετικά με τη Δήλωση Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, την έναρξη ισχύος της, τη Δήλωση Παύσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, καθώς και το περιεχόμενο και την έναρξη ισχύος των Δηλώσεων Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου και των Δηλώσεων Παύσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου.
β) Προστίθενται άρθρα 9Ακαι 10Ασχετικά με τις εντολές Απενεργοποίησης Μετρητή Φορτίου και τις Εντολές Επανενεργοποίησης Μετρητή Φορτίου, ρυθμίσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στο εν ισχύ Εγχειρίδιο και η έλλειψή τους δημιουργούσε προβλήματα στην εφαρμογή των εντολών αυτών.
γ) Προστίθενται ρυθμίσεις για τον υπολογισμό της καταλογιζόμενης ενέργειας σε προμηθευτές για το σκοπό της έκδοσης πληρωμών, κατά την μετάπτωση Πελάτη στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας.
δ) Εναρμονίζεται το Εγχειρίδιο με τις ρυθμίσεις του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία καταγγελίας της Σύμβασης Προμήθειας.
Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν: α) στην επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής προμηθευτή προς όφελος του καταναλωτή, β) στη διάκριση της διαδικασίας απενεργοποίησης μετρητή λόγω χρέους από την παύση εκπροσώπησης μετρητή φορτίου που συνδέεται με την καταγγελία της σχετικής σύμβασης προμήθειας, και γ) στη βελτίωση της πληροφόρησης που παρέχει ο Διαχειριστής προς τους προμηθευτές, για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας των καταναλωτών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένα εύχρηστο ρυθμιστικό εργαλείο που εξασφαλίζει ισότιμη μεταχείριση των Πελατών αυτών και των προμηθευτών τους, αλλά και διαφάνεια στις συναλλαγές με το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής.
Η ΡΑΕ θα παρακολουθεί στενά και αδιάλειπτα την εφαρμογή του νέου Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του, και θα παρεμβαίνει για τυχόν περαιτέρω βελτιώσεις του, βάσει και των παρατηρήσεων των καταναλωτών και των προμηθευτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου