Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2013
Δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία διαδικασία νέων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις φωτοβολταϊκών πριν να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο θα καθορίζει τις προτεραιότητες, τις ανάγκες αλλά και τις αντοχές της χώρας. Αυτή είναι η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ όπως εκφράζεται όταν καλείται να απαντήσει στο αίτημα που υποβάλλουν οι εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών (κατασκευαστές, έμποροι, εγκαταστάτες κ.λπ) για επανέναρξη της δραστηριότητας.

«Στόχος μας είναι από εδώ και πέρα να λειτουργήσουμε προληπτικά και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις ΑΠΕ. Το Υπουργείο προχωρά ήδη στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τις ΑΠΕ με χρονικό ορίζοντα το 2030 που προγραμματίζουμε να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και να πλαισιωθεί με όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εκεί θα διατυπώνονται οι νέοι στόχοι της χώρας, που θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για την παραπέρα θεμελίωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου». Αυτό απαντά, συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Μάκης Παπαγεωργίου.

Την ίδια στιγμή, μετά τη σειρά των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, η αγορά έχει κυριολεκτικά παγώσει. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται τα λίγα αγροτικά πάρκα που έχουν περιθώριο λίγες ημέρες ακόμα για να «ηλεκτριστούν». Στη συνέχεια, ο επόμενος και τελευταίος «σταθμός» είναι η 12η Νοεμβρίου οπότε λήγει η προθεσμία που έχουν τα μεγάλα πάρκα που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης. Στην πραγματικότητα με αυτά τα έργα ολοκληρώνεται η δραστηριότητα στον κλάδο  και οι εταιρείες εκείνο που έχουν να περιμένουν είναι το άνοιγμα εκ νέου των αδειοδοτήσεων.

«Αν δεν δοθεί ένα θετικό μήνυμα ώστε οι εταιρείες να έχουν κάτι να περιμένουν, οι εξελίξεις για την απασχόληση στον κλάδο θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές» δηλώνει στέλεχος της αγοράς στο energypress. Το ίδιο στέλεχος προβλέπει ότι από τις 50.000 θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει ο κλάδος των φωτοβολταϊκών (20.000 άμεσες και 30.000 έμμεσες) δεν θα «αντέξουν» πάνω από τις 15.000 εάν δεν δρομολογηθεί κάποια θετική εξέλιξη.
http://www.energypress.gr/news/Prwta-strathgiko-shedio-kai-meta-nees-adeies-fwtoboltaikwn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου