Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013
 

 

        
Μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης (φωτογραφία αρχείου).
Μονάδες ισχύος 2.400 ΜW στο χαρτοφυλάκιο της «μικρής ΔΕΗ»
Ηλεκτρολόγος Δημόπουλος Χριστόφορος Αυθημερόν σε όλη την Αττική.
Μονάδες συνολικής ισχύος 2.400 MW θα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», που θα ενσωματώσει το 30% των μονάδων της μητρικής εταιρείας μαζί με ανάλογο μερίδιο στην λιανική αγορά, και με στόχο η πώλησή της να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το αʼ 3μηνο του 2015.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της «μικρής ΔΕΗ» θα αποτελείται από μονάδες λιγνίτη συνολικής ισχύος 1.400 MW, υδροηλεκτρικές ισχύος 500 MW, και μονάδες φυσικού αερίου επίσης 500 MW.

Τις εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνει στην παρουσίαση που έκανε προς τους αναλυτές την Παρασκευή για τα αποτελέσματα του αʼ 3μήνου του 2013, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, ο νέος επενδυτής θα έχει αμερόληπτη πρόσβαση στα ορυχεία λιγνίτη που είναι αναγκαία για την επαρκή τροφοδοσία των συγκεκριμένων μονάδων που θα εισφερθούν στην «μικρή ΔΕΗ».

Προίκα στη ΔΕΗ τα έσοδα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Στο μεταξύ, προίκα στη ΔΕΗ τα έσοδα από την πώληση σε ιδιώτες του 49% του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή των δικτύων μεταφοράς, προβλέπει το σχέδιο που εξετάζει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Το Ταμείο προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση με το σκεπτικό ότι αφενός έτσι η ΔΕΗ θα μειώσει τα χρέη της, κάτι που θα ωφελήσει ευρύτερα την παραπαίουσα αγορά ηλεκτρισμού, αφετέρου ότι η επιχείρηση θα αυξήσει την αξία της ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της, και επομένως θα πουληθεί ακριβότερα.

Σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη γίνει μεταξύ της ηγεσίας του Ταμείου και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, ωστόσο σαφέστερη εικόνα για τις τροποποιήσεις που θα επέλθουν στο σχέδιο θα υπάρχει προς το τέλος Ιουνίου.

Τι ανέφερε το πλάνο του ΥΠΕΚΑ
Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο που είχε ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ περιελάμβανε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε τρία στάδια, με πρώτο τη διάθεση εντός του 2013 του 49% των δικτύων μεταφοράς σε ιδιώτες. Θα ακολουθήσει μέσα στο αʼ 3μηνο του 2015 η πώληση του 30% των μονάδων της ΔΕΗ, που θα αποτελέσει και το χαρτοφυλάκιο μιας νέας εταιρείας, της αποκαλούμενης και «μικρής ΔΕΗ», και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση σε στρατηγικό επενδυτή ποσοστού 17% του μετοχικού κεφαλαίου της «μεγάλης ΔΕΗ», κάτι που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο αʼ 3μηνο του 2016.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου