Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2013

 

Γ. Βρούτσης
Γ. Βρούτσης
Δραστικές περικοπές στα εφάπαξ προμηνύει η κατάργηση, από την 1/1/2014, κάθε κρατικής επιχορήγησης η οποία φέτος στηρίζει, στο πλαίσιο της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, την καταβολή των «κουρεμένων» έως 38,5% ποσών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ).
Σύμφωνα με εκτίμηση του γενικού διευθυντή του ΤΠΔΥ Ν. Καλάκου στην «Η», «τα εφάπαξ που θα καταβάλλονται θα περιοριστούν σε μόλις... 5.300 ευρώ κατ' άτομο, αν τα ποσά υπολογίζονται του χρόνου με βάση τις εισφορές μόνο των ?εν ενεργεία?». Με βάση την απόφαση για την υπαγωγή των απλήρωτων εφάπαξ στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών την εκταμίευση 104 εκατ. για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και άλλων 38,7 εκατ. για το ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ) προκειμένου να πληρωθούν τα καθυστερούμενα ποσά στους δικαιούχους.

Με την επιχορήγηση αυτή (που ήδη δόθηκε) το ΤΠΔΥ συνεχίζει να πληρώνει τα εφάπαξ σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν τον Ιούλιο του 2011 (ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης). Ωστόσο υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2013 θα παραμείνουν 35.000 απλήρωτα εφάπαξ στα οποία θα προστεθούν τουλάχιστον άλλες 20.000 αιτήσεις από όσους συνταξιοδοτηθούν το 2014, ανεβάζοντας στις 55.000 τον αριθμό των συνταξιούχων που θα ζητήσουν εφάπαξ. Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που συναντήθηκε με στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης διεμήνυσε ότι τα εφάπαξ αυτά θα πρέπει να πληρωθούν με τις εισφορές που θα έχουν καταβληθεί στο Ταμείο και ότι «δεν πρόκειται να δοθούν άλλα χρήματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου