Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013
Κατατέθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου , το Νέο Ξεκίνημα, Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η.. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 10 εργαζόμενους οι οποίοι αποφάσισαν την αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδό τους στις εκλογές της Ε.Τ.Ε. - Δ.Ε.Η. με σκοπό να δώσουν στους εργαζόμενους μια διαφορετική επιλογή μακριά από παραταξιακά ψηφοδέλτια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισες και Συνάδελφοι.
Σε λίγες ημέρες τα μέλη της Ε.Τ.Ε. / Δ.Ε.Η. θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπρόσωπους τους για τα επόμενα 3 χρόνια καθώς επίσης και τους αντιπροσώπους στην ΓΕΝΟΠ και Εργατικά Κέντρα.
Από εδώ την Μεγαλόπολη δημιουργούμε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και αποφασίζουμε ύστερα από πολλές και προσωπικές επαφές και συζητήσεις με όλους εσάς, να αλλάξουμε  όλα όσα μας έχουν υποβαθμίσει , μας έχουν γονατίσει. Αποφασίζουμε να αφήσουμε πίσω ότι μας χώριζε μέχρι χθες και ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ , και πλέον όλοι  ίσοι μεταξύ μας, απλοί εργαζόμενοι να συνθέσουμε  και να δημιουργήσουμε ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  που έχει σαν σκοπό να ενώσει τους εργαζομένους και να αποτελέσει επιλογή ψήφου για όσους νιώθουν ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.
Με την συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας θέλουμε να βάλουμε φρένο στην εκδούλευση , στους πατριάρχες και τους κομματικούς φίλους της εξουσίας που το μόνο που γνωρίζουν είναι να μας υπολογίζουν σαν κουκιά και να προσπαθούν να αποκτήσουν θέσεις για να έχουν προσωπικά οφέλη , να μην πατάνε στην δουλειά τους και να μην δείχνουν καμία σημασία στους εργαζομένους παρά μόνο όταν θέλουν την ψήφο τους.  Επαγγελματίες Συνδικαλιστές Τέλος!
Συνάδελφοι σας καλούμε να στηρίξετε την κίνηση μας και να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο μας. Σε μας δεν υπάρχουν γραμμές, δεν υπάρχουν παρασκήνια , δεν υπάρχουν απειλές και βεβαίως δεν θα τάξουμε σε κανέναν σας οτιδήποτε μη εφικτό με σκοπό μόνο την ψήφο σας. Ούτε βέβαια θα σας πιέσουμε να μπείτε στο ψηφοδέλτιο για να σας εγκλωβίσουμε.
Θα σας πουν ότι φεύγοντας από τα κομματικά ψηφοδέλτια θα χάσετε την στήριξη τους και την επαφή με μαυρογιαλούρους της εξουσίας. Μην πιστεύεται  ότι θα έχετε  βοήθεια από αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα , είναι  στην ουσία σαν  να προσδοκάτε να σας στηρίξει ο Δήμιος σας!
Δεσμευόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες ότι θα είμαστε κάθε μέρα δίπλα σας, ότι θα επαναφέρουμε την αξιοκρατία και την διαφάνεια και το σημαντικότερο ότι είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφής ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Δεσμευόμαστε ότι εάν με την δική σας στήριξη, μπορέσουμε να εκλεγεί κάποιος από το Πανελλαδικό ψηφοδέλτιο η οποιαδήποτε πρόταση , απόφαση η επιλογή, θα γίνεται κατόπιν συλλογικών διεργασιών και πλήρης διαφάνειας με όλα τα μέλη του Σωματείου ανεξαρτήτως τι έχουν ψηφίσει.
Συνάδελφοι το παρελθόν μας πλήγωσε και μας οδήγησε στην απόγνωση. Το άμεσο μέλλον απειλεί να μας αποτελειώσει. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πλασάρει ψευτοδιλλήματα και σκεφτείτε μόνοι σας με τα δικά σας κριτήρια τι πρέπει να επιλέξετε. Ότι και αν ψηφίσετε, η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει με εκπροσώπους καθαρούς , νέους , και να μην έχουν κομματικούς δεσμούς και υποχρεώσεις. Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του.
Εμείς σας δίνουμε μια διαφορετική, καθαρή επιλογή  και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας. Μας λένε ότι είμαστε λίγοι ας γίνουμε πολλοί , η επιλογή είναι δική σας!
Το ψηφοδέλτιο θα λάβει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου και αφορά το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. ,

την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή , τους αντιπροσώπους στην ΓΕΝΟΠ και το Εργατικό Κέντρο .

Μοναδικό απαιτούμενο για όσους συμμετέχουν, να μην είναι σε οποιοδήποτε παραταξιακό ψηφοδέλτιο και η ρητή δέσμευση τους ότι εάν και εφόσον εκλεγούν δεν θα εκφράζουν τις προσωπικές τους θέσεις αλλά ότι αποφασίζουν μέσα από συνελεύσεις όλοι οι εργαζόμενοι!!Επίσης ένας ακόμα σκοπός του Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου, είναι να περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο ότι θα υπάρχουν καθαρές και διαφανείς διαδικασίες κατά την διάρκεια των εκλογών. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν κομματικοί η παραταξιακοί ¨εναγκαλισμοί¨και ξεκινάει μια κίνηση να αλλάξουν κάποια ¨κακώς κείμενα¨που παρατηρούνται στην λειτουργία των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ονομασία του ψηφοδελτίου είναι ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ !Το Πανελλαδικό ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους εξής:Αλεβίζος Παναγιώτης

Αλέμης Ιωάννης

Δανιάς Γεώργιος

Δημόπουλος Φίλιππας

Κουτσούνης Αθανάσιος

Μιτζας Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Ανδρέας

Τουρλούκης Γεώργιος

Σιακωτός Νικόλαος

Χρονόπουλος Παναγιώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου