Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2013
H υλοποίηση του έργου διασύνδεσης με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα (Eurasia Interconnector) αναμένεται να αποφαιστεί σήμερα στην τριμερή συνάντηση στη Λευκωσία του υπουργού Υποδομών του Ισραήλ Ούζι Λαντάου, του υπουργού Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Συλικιώτης και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) της Ελλάδος κ. Ασ. Παπαγεωργίου.

Το καλώδιο αυτό, στην πλήρη του μορφή, θα έχει μήκος 870 χιλιόμετρα και θα βρίσκεται στα 200 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, ενώ η διάρκεια κατασκευής του θα είναι 36 μήνες.

Με τα 200 χιλιόμετρα θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και με τα υπόλοιπα 670 χιλιόμετρα την Κύπρο με την Κρήτη. Θα μπορεί να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος ως και 2.000 μεγαβάτ, ενώ το συνολικό κόστος κατασκευής προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι το καλώδιο θα αποφέρει κέρδη 17,5 δισ. ευρώ κατά τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το υποθαλάσσιο καλώδιο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016, εφόσον η κατασκευή ξεκινήσει το 2013. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα είναι η ΔΕΗ από την Ελλάδα, η ΔΕΗ - Quantum από την Κύπρο και θεσμικοί φορείς από το Ισραήλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου