Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

 Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος μελών του ΔΣ της ΔΕΗ και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ΜΕΤΚΑ.
Τα αδικήματα για τα οποία διώκονται είναι απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (1608/50), από την οποία προκλήθηκε ζημία στη ΔΕΗ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.
Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση του 2007 που υπέγραψε η ΔΕΗ με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι. Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και κατ' επέκταση δεν γινόταν να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος αποτελούσε προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ.
Αναφορικά με τη ζημία δε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνίσταται στην αποζημίωση που η ΔΕΗ υποχρεούται να καταβάλει στην ανάδοχο εταιρεία εξαιτίας της καθυστέρησης, στο ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης της κατασκευής του αγωγού, στην απώλεια τοκοφορίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων και άλλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου