Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

 

Μαραθώνιες προβλέπονται οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με αντικείμενο τα οργανογράμματα των πέντε τελευταίων υπουργείων και της κατάργησης/συγχώνευσης υπηρεσιών και διευθύνσεων, τελικά δεν συνεκλήθη. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό, το οποίο αν και δεν είχε οριστικοποιηθεί, τοποθετείτο για την Κυριακή.

Γόρδιος δεσμός το Δημόσιο για την κυβέρνηση - Παρατείνει την παραμονή της η τρόικα
Ετσι, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έκανε σήμερα γνωστό ότι τα στελέχη της τρόικας θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και 3η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.
Εκτός από τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των φαρμάκων που απασχολούν τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχουν και άλλα ζητήματα - αγκάθια.
Για παράδειγμα, η τρόικα απορρίπτει την κοινή ρύθμιση με πολλές δόσεις για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα αντικαταστήσει την «πάγια» ρύθμιση που ισχύει σήμερα.
Η τρόικα προσήλθε στη συζήτηση προετοιμασμένη για να ζητήσει να μειωθούν οι δόσεις των χρεών από 48, σε 12 ή το πολύ 24 για όλους.

Οι δανειστές αντιμετωπίζουν «οριζόντια» όλους τους οφειλέτες, με μοναδικό κριτήριο να εισπράττει το κράτος τα λεφτά από τους φόρους μέσα στην ίδια χρονιά που βεβαιώνονται ή έως την επομένη το αργότερο, επικρίνοντας το υπουργείο Οικονομικών για τις «ρυθμίσεις-λάστιχο» που έφερνε κατά καιρούς και την καταστρατήγηση του μέτρου όπως εφαρμόστηκε την τελευταία 15ετία στη χώρα μας.
Παραβλέπει την αντικειμενική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στα βάρη των φόρων και ζητά να ξεκινήσουν και μαζικές κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών, με τη βοήθεια μάλιστα ελληνικών και ξένων εισπρακτικών εταιριών.
Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, επισήμως τουλάχιστον, από το υπουργείο Οικονομικών, λένε ότι δεν έχει τεθεί ακόμα το θέμα καθώς υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα προς συζήτηση.
Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα, η τρόικα πιέζει για απτά δείγματα γραφής, όπως είναι οι τριμηνιαίοι στόχοι υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το δημόσιο έως το τέλος του 2014.
Άλλα σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι: η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πορεία των εσόδων, το σχέδιο μείωσης έμμεσων φόρων, η ρύθμιση δανείων και η επιτάχυνση της πληρωμής οφειλών του κράτους προς ιδιώτες.
Παρέμβαση Κουβέλη
Παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις με την τρόιακα έκανε σήμερα με δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της».
Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε, ανάμεσα σε άλλα, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και ανακαθορισμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επιβάλλεται να διαμορφωθεί άμεσα ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
«Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχή της. Δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Η οικονομία της χώρας χρειάζεται αναπτυξιακή στήριξη.
Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν ρυθμίσεις για:
- τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση
- την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών των πολιτών προς το δημόσιο
- την ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων, με αύξηση του αριθμού των δόσεων, μείωση των επιτοκίων και περικοπή μέρους του χρέους
- την επανεξέταση και τον ανακαθορισμό της συνολικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης
Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας επιβάλλουν να διαμορφωθεί, χωρίς καθυστέρηση, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου