Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

Έρευνα από την Ε.Ε. για την Αγορά Ηλεκτρισμού της Γερμανίας

Οι αρχές κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν μια εις βάθος έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο η Γερμανία διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό μέσω της εξαίρεσης μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από την υποχρέωση να καταβάλουν τα τέλη δικτύου.
Παράλληλα, η Κομισιόν διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί το γεγονός αυτό, τότε θα πρέπει να κριθεί κατά πόσο επηρεάζεται ο ανταγωνισμός σε κοινοτικό επίπεδο, ενώ η Γερμανία θα έχει την ευκαιρία να δικαιολογήσει την πρακτική της κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι με βάση το γερμανικό νόμο, από το 2011 οι μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρισμού εξαιρούνται από την καταβολή τελών δικτύου για ένα περιθώριο που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά εξοικονομούνται μέσω ενός ειδικού τέλους που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτών.
Η Κομισιόν σχολίασε επί του θέματος ότι «η πρώτη μας άποψη είναι πως το τέλος συνιστά κρατικό πόρο και η εξαίρεση προσδίδει επιλεκτικό πλεονέκτημα στους ωφελημένους, συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους σε άλλα κράτη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου