Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

 



To τρίτο τρίμηνο του 2013 ξεκινούν οι δημοπρασίες «πακέτων» λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι εργασίες των τριών ομάδων, που έχουν συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της ΡΑΕ, για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού σε όλα τα επίπεδα. Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου, προκειμένου από το δεύτερο εξάμηνο του έτους να δρομολογηθούν οι αλλαγές.
Οι ομάδες εργασίας θα εξετάσουν τη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου στη χονδρεμπορική αγοράς ενέργειας, τον τρόπο διεξαγωγής των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη μετάβαση στο target model, τον νέο Ενιαίο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Αγοράς, με βάση τη σχετική οδηγία.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας «ποντάρει» στην αναδιοργάνωση της χονδρικής αγοράς και στα άλλα μέτρα για την άρση των στρεβλώσεων, καθώς εκτιμά ότι το συνολικό πακέτο που θα τεθεί σε εφαρμογή, θα βοηθήσει όχι μόνον στην
πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς, αλλά και στην αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος, καθώς θα περιορίσει τις πιέσεις που ασκούν σήμερα στο κόστος λειτουργίας μία σειρά από στρεβλώσεις. Παράλληλα, όπως ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του, οι επερχόμενες αλλαγές είναι αναγκαίες και για τις ιδιωτικοποιήσεις.
«Μία σταθερή και υγιής ενεργειακή αγορά είναι απαραίτητη συνθήκη για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» είπε χαρακτηριστικά. Ας σημειωθεί ότι για τη ΔΕΗ εξετάζεται τόσο η πώληση ενός «πακέτου μονάδων» (λιγντικών, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου) όσο και η μεταβίβαση ποσοστού 17,4% σε επενδυτή.
Εξάλλου, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τις πληροφορίες να μιλούν για νέο «ψαλίδισμα» στις ΑΠΕ. Στις τρεις ομάδες εργασίας για την αναδιάρθρωση της αγοράς μετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της ΡΑΕ, του ΑΔΜΗΕ (Aνεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρισμού) και του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Οι ομάδες θα λειτουργούν κάτω από την εποπτεία της Επιτροπής Συντονισμού της ΡΑΕ, η οποία και θα αναλάβει τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης προς το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας. Σε ξεχωριστό φόρουμ θα διατυπώνουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς, όπως η ΔΕΗ, ο ΕΣΑΗ (ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού) και η ΕΒΙΚΕΝ (ένωση ενεργοβόρων βιομηχανιών).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου