Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2013
Οι επιστήμονες στην Ουαλία, έχουν δημιουργήσει χρώματα που παράγουν ηλεκτρισμό. Αυτά τα αγώγιμα χρώματα μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε οικοδομικά υλικά και έτσι παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Εαν οι έρευνες προχωρήσουν, μπορεί στο μέλλον πολλά κτίρια να λειτουργούν με ρεύμα που ουσιαστικά θα παράγουν τα ίδια.

Σε ένα εργοστάσιο στο Μπάγκλαν της Ουαλίας, οι ερευνητές χρησιμοποιούν πιεστήρια και κυλίνδρους που καλύπτουν τα οικοδομικά υλικά με τα ειδικά σχεδιασμένα χρώματα. Οι προσαρμοσμένες χημικές ενώσεις προστίθενται σε στρώματα απο γυαλί, απο πλαστικό ή σε φύλλα χάλυβα και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου.

«Στην πιο απλή μορφή, χρησιμοποιούμε άνθρακα και γραφίτη και έτσι φτιάχνουμε κάτι που μοιάζει με την μύτη ενός μολυβιού. Ξέρετε, με ένα μολύβι μπορούμε να μπορούμε να πετύχουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν όμως και άλλα υλικά, όπως το ασήμι που είναι αγώγιμο όταν είναι στεγνό» υποστηρίζει ο ερευνητής Εϊφιόν Τζίουελ.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα που παράγει θερμότητα και προσπαθούν να ξηράνουν τα αγώγιμα, υγρά υλικά.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως σύντομα θα μπορούν να επενδύσουν στέγες και τοίχους, μετατρέποντας έτσι τα κτίρια σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Αν η εφαρμογή των ηλεκτρικών χρωμάτων προχωρήσει θα υπάρξουν σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

(euronews.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου