Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

 

 
Κανονικά θα ολοκληρωθεί το ζήτημα της σύμβασης της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», καθώς διασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση, με εγγύηση του50% της επένδυσης από το Γερμανικό Δημόσιο – δηλ. κατά 700 εκατ. ευρώ περίπου.
Η σύμβαση πρόκειται, τελικά, να υπογραφεί το ερχόμενο Σάββατο, 9 Μαρτίου, αν και υπήρχαν εκτιμήσεις για μικρή καθυστέρηση, η οποία, όμωσε, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ανέστελλε την πέραν της 15ης Μαρτίου.
Διαβεβαιώσεις για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας παρέσχε και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μάκης Παπαγεωργίου προς την ΓΕΝΟΠ, στην πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία της. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για επικύρωση της σύμβασης, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση για τους όρους αυτής.
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση αφορά μονάδα μικτής ισχύος 550έως 660 μεγαβάτ με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση. Ανάδοχος είναι η εταιρία ΤΕΡΝΑ, μαζί με την ιαπωνική Hitachi, έναντι συμβατικού τιμήματος 1,39 δισ. ευρώ. Το έργο έχει τη στήριξη και των συνδικάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Η νέα μονάδα θα διαθέτει εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και θα υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους μονάδες της ΔΕΗ.
Δημόσιο έλεγχο της Μονάδας Ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου,αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αρχικά εξέφρασαν τη ριζική και κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στην προωθούμενη και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και κάλεσε τον υφυπουργό να σταματήσει κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια, τόνισε σχετικά με την υπό κατασκευή λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» ότι πρέπει άμεσα να γίνει και να παραμείνει υπό τον έλεγχο της ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της για το κοινωνικό σύνολο.
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η κατασκευή της προσθέτει δυναμική στη ΔΕΗ, αντικαθιστά παλιές και ρυπογόνες μονάδες, προσφέρει θέσεις εργασίας και ενισχύει την πολύπαθη περιοχή της Εορδαίας.
Από την πλευρά του ο κ. Μ.Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι είναι σχεδόν εξασφαλισμένη η υπογραφή της σύμβασης και ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το έργο.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, κατά την οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναφέρθηκαν στα όσα συζητήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ αναφέρθηκαν και σε γενικότερα θέματα σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και το μέλλον της επιχείρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου