Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

 

 
Άλμα 296 MW πραγματοποίησε φέτος τον Ιανουάριο η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στο διασυνδεδεμένο σύστημα, εκ των οποίων τα 278 MW είναι φ/β πάρκα και τα 18 MW φ/β σε στέγες. Την ίδια στιγμή, στασιμότητα επικρατεί για έναν ακόμη μήνα στα αιολικά και στις περισσότερες άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ, ενώ το έλλειμμα παρουσιάζει βελτίωση.
Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΛΑΓΗΕ, εκτός από τα 296 MW των φωτοβολταϊκών, προστέθηκαν στο ενεργειακό μείγμα και 5 MW μικρών υδροηλεκτρικών φέτος τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να φτάσει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς τους τα 218 MW. Αντιθέτως, τα αιολικά, η βιομάζα και η συμπαραγωγή είδαν τους αριθμούς τους να παραμένουν σταθερούς.
Όσον αφορά το επίμαχο θέμα του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού, τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ υποδεικνύουν ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα έσοδα ήταν μεγαλύτερα από τα έξοδα και συνεπώς το έλλειμμα υποχώρησε στα 313εκατ. ευρώ.
Το γεγονός αυτό ασφαλώς είναι θετικό, αλλά όπως γνωρίζουν καλά στον ΛΑΓΗΕ, θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα από την κυβέρνηση ενόψει της συνεχόμενης αύξησης της ισχύος των ΑΠΕ, ώστε να εξυγιανθεί μόνιμα ο προϋπολογισμός. Το θέμα λοιπόν είναι ποια μορφή θα λάβουν τα σχετικά μέτρα, με τους συνδέσμους των ΑΠΕ να έχουν διατυπώσει τις απόψεις τους και να ζητούν αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού εν γένει.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΛΑΓΗΕ παρατηρεί στα μηνιαία δελτία του ότι «η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των Φ/Β στο σύνολο της επικράτειας, στο τέλος του 2012, περιλαμβανομένων και των Φ/Β στις στέγες, ξεπερνά την προβλεπόμενη από την Υ.Α. ισχύ για το τέλος του 2014. Αποτέλεσμα της απόκλισης αυτής είναι το σημαντικά αυξημένο μεσοσταθμικό κόστος ενέργειας από ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, παρατηρείται μεγάλη απόκλιση αναφορικά με τους τιθέμενους για τις λοιπές τεχνολογίες ΑΠΕ στόχους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου