Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2013

 

 
Να παραταθεί η εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013, ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως αν ο φόρος βεβαιωνόταν με εκκαθαριστικά της ΓΓΠΣ απλά δεν θα καταβαλλόταν από τους φορολογουμένους.Η τρόικα ζητά παράταση της ισχύος του ΕΕΤΗΔΕ βάσει της εκτίμησης ότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το Σεπτέμβριο 2013.
Ειδικότερα, το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων απασχόλησε χθες, Κυριακή, τη συνεργασία που είχε το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας ζήτησαν από την κυβέρνηση τη συνέχιση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς θεωρούν πως είναι ο πλέον αποδοτικός φόρος και ότι η προετοιμασία για την αντικατάσταση τους δεν έχει προχωρήσει γρήγορα. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, εξέλιξη που θα μπορούσε να στοιχίσει 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό2013.
Πάντως, η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην τρόικα αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη καθιστούν δυσχερή την είσπραξη του χαρατσιού. Ας σημειωθεί ότι το μέτρο έχει κριθεί ως συνταγματικό από το ΣτΕ μόνο εφ΄ όσον έχει έκτακτο και όχι μόνιμο χαρακτήρα.
Γενικότερα, στη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας παρέμειναν ανοιχτά όλα τα ζητήματα, αν και κυβερνητική πηγή ανέφερε πως οι διαβουλεύσεις «είναι σε πολύ καλό κλίμα και αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματά μας», προσθέτοντας πως τις επόμενες δύο ημέρες θα καταβληθεί προσπάθεια επιτάχυνσης των συνομιλιών ώστε να αρχίσουν να κλείνουν τα θέματα,πριν αναχωρήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για την Σύνοδο Κορυφής.
Σημερα, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου