Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013
 
Στην 22η θέση τοποθετεί από άποψη ελκυστικότητας στις επενδύσεις ΑΠΕ την Ελλάδα η Enrst & Young στην τελευταία της έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη θέση που κατείχε η χώρα μας στην προηγούμενη αξιολόγηση της εταιρίας ήταν η 20η.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην έκθεση, άλλοτε ισχυρές αγορές όπως η Ισπανία και η Ελλάδα συνεχίζουν να "πέφτουν" στην κατάταξη, ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργήσει οι επιδοτήσεις.
Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει, στην κλίμακα των 100, 43,3 βαθμούς ελκυστικότητας συνολικά για τις ΑΠΕ, ενώ όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, τα φωτοβολταϊκά συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία (48).
Αντιθέτως, το μικρότερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με την Ernst & Young, παρουσιάζουν η γεωθερμία, με 25 βαθμούς, τα συγκεντρωτικά φωτοβολταϊκά (33) και τα υπεράκτια αιολικά (33).
Στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά το συνολικό τομέα των ΑΠΕ παραμένουν η Κίνα (με δείκτη ελκυστικότητας 70,1), η Γερμανία (με δείκτη 65,6) και οι ΗΠΑ (με δείκτη 64,9).
Ωστόσο, στην περίπτωση ειδικότερα των φωτοβολταϊκών, οι ΗΠΑ παίρνουν τα ηνία, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου