Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013
 
Οι αισιόδοξες προβλέψεις για ζήτηση ενέργειας από τον ήλιο αλλά και η αύξηση των τιμών, θα καταστήσουν βιώσιμη την ηλιακή αγορά το 2014, από επιδοτούμενη που ήταν μέχρι τώρα, εκτιμά η Deutche Βank σε ανάλυσή της.
Η γερμανική τράπεζα έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση ηλιακής ενέργειας το 2013 στα 30 GW, αντιπροσωπεύοντας μία ετήσια αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι.
Όπως αναφέρει η ζήτηση θα είναι μεγάλη σε αγορές όπως η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Κίνα (περίπου 7 με 10 GW), το Ηνωμένο Βασίλειο (1 με GW), η Γερμανία και η Ιταλία (περίπου 2 GW).
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σύμφωνα με την D. Bank οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε στέγες. Ταυτόχρονα παρατηρείται μια τάση για projects με πολύ μικρά ή και καθόλου κίνητρα, παρά τις θετικές προοπτικές που αναμένονται στον τομέα, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία.
Συγκεκριμένα για την Ινδία, η τράπεζα προβλέπει ότι λόγω των κυβερνητικών προγραμμάτων, η ζήτηση θα είναι ισχυρή και θα φθάσει τα 1 με 2 GW, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει πετύχει ισοτιμία δικτύου.
Με τις τιμές του συστήματος στα 1,500-2,000 ευρώ ανα kw, για τα συστήματα κάτω των 200kw, η Ιταλια επίσης βρίσκεται σε «grid parity».
Εντωμεταξύ, αν και η ηλιακή ζήτηση στη Γερμανία αναμένεται να είναι αδύναμη, οι προβλέψεις ειδικά για το β εξάμηνο δείχνουν ενθαρρυντικές.
Συνολικά πάντως η τράπεζα εκτιμά ότι το 2013 η ανάπτυξη δεν θα είναι ενισχυμένη και θα κυμανθεί στα 3-4 GW.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου