Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προξένησε η ονομαστική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα σε συγκεκριμένη εταιρεία που σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην χώρα, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τα αγροτικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας θέλησε απέναντι στην επιβλαβή, σύμφωνα με μελέτη του Α.Π.Θ. για το περιβάλλον επένδυση στη Χαλκιδική, να αντιδιαστείλει μια κυοφορούμενη αλλά κολλημένη πράσινη επένδυση και μάλιστα από… Γερμανούς. Έτσι επικαλέστηκε τα εμπόδια που συναντά η Deutsche Aeolia από κυβερνητικούς παράγοντες…
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια της Deutsche Aeolia, υποπίπτοντας κατά την εκτίμηση στελεχών της συμπολίτευσης αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών στελεχών, σε ένα ολίσθημα για τα κοινοβουλευτικά ήθη και πάντως σε μία γκάφα - καθώς αναφέρθηκε σε έγγραφο της Deutsche Bank (χρηματοδότη της επένδυσης στην Ελλάδα), το οποίο υποτίθεται ότι φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της γερμανικής Τράπεζας, κ. Γιόζεφ Ακερμαν, κάτι που όπως αποδείχθηκε, δεν ίσχυε.
Όσον αφορά την "αιολική" εταιρεία, στην Ελλάδα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Alpha Grissin. Οι επενδύσεις του ομίλου σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία αφορούν αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία, με συνολικό ύψος επένδυσης περί τα 325 εκατ. ευρώ (περί τα 200 αφορούν την Ελλάδα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο ίδιος ο όμιλος Alpha Grissin, τα αιολικά πάρκα της Deutsche Aeolia Energy Production S.A. σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου