Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

 

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πετράκος, τάχθηκε συνολικά κατά των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ), μιλώντας στο 2nd Athens Energy Forum, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, αφού -όπως είπε- η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν συνιστά επένδυση, ενώ δεσμεύθηκε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση οι επιχειρήσεις αυτές θα επανέλθουν σε δημόσιο έλεγχο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, υπό αμφισβήτηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Πετρόλα, που έγινε το 2003, υποστηρίζοντας ότι συνδέεται με το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και με αποκαλύψεις για μίζες κατά την περίοδο εκείνη.

Να σημειωθεί ότι το 2003 ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

«Υπάρχουν καταγγελίες για μίζες που πρέπει να διερευνηθούν» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος.

Ο κ. Πετράκος ανέφερε ακόμη ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες με οικονομικά συμφέροντες όρους, ενώ για τις πολυεθνικές, είπε, είναι εμπόρευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα αυτά. Προειδοποίησε επίσης για διάλυση της ΔΕΗ, επισήμανε την έκρηξη των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας ενώ χαρακτήρισε αναγκαία, αλλά καθυστερημένη, τη ρηματική διακοίνωση που υπέβαλε η κυβέρνηση στον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας αδειών έρευνας για υδρογονάνθρακες σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ευελπιστώ ότι θα είναι η μεταβατική χρονιά, τελευταία χρονιά μεγάλης δυσκολίας» επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Ο υφυπουργός παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του επενδυτικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή και απαρίθμησε πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής που περιλαμβάνουν: δημοσιονομική σταθερότητα, ενίσχυση της ρευστότητας, διαρθρωτικές αλλαγές (απελευθέρωση αγορών, απλοποίηση διαδικασιών για εξαγωγές, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κ.α.), προσέλκυση επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεις-Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Υπέρ της αξιοποίησης του σχιστολιθικού αερίου (shale gas) στην Ευρώπη, παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που υπάρχουν, τάχθηκε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα. Όπως είπε, το σχιστολιθικό αέριο αποτελεί την επανάσταση στην ενεργειακή αγορά, που οδήγησε σε σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ όπου ξεκίνησε η εκμετάλλευσή του. Η κ. Τζαβέλα ανέφερε ακόμη ότι η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τη μεταφορά των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου